Wilt u een vrijblijvende advies of offerte? Bel ons op 020-4947110

Zegstroo grafmonumenten logo
Alternatieve afbeelding

Wat kost een grafsteen?

Geplaatst op September 3, 2024 door Zegstroo grafmonumenten

Bij Zegstroo Grafmonumenten in Zwanenburg begrijpen we dat het kiezen van een grafsteen een emotionele en belangrijke beslissing is. De prijs van een grafsteen kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gekozen materiaal, de afmetingen, en de mate van personalisatie. Bij ons variëren de kosten voor een grafsteen gemiddeld tussen de €1.750 en €4.000. In dit artikel geven we je een duidelijk overzicht van wat je kunt verwachten, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor een passend grafmonument.

Wat bepaalt de kosten van een grafsteen?

De prijs van een grafsteen wordt beïnvloed door diverse factoren. Hier zijn de belangrijkste elementen die de kosten bepalen:

Materiaalkeuze

Grafstenen kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals graniet, marmer, en natuursteen. Graniet is het meest populaire materiaal vanwege de duurzaamheid, terwijl marmer een luxueuzere uitstraling heeft maar gevoeliger is voor slijtage. Natuursteen biedt een natuurlijke en rustieke uitstraling, maar kan prijziger zijn. De materiaalkeuze is vaak de grootste factor in de totale kosten.

Afmetingen en vormgeving

De grootte en de vorm van de grafsteen spelen ook een grote rol in de prijs. Een eenvoudige staande steen is meestal goedkoper dan een uitgebreide zerk of een monument met complexe vormen en gravures. Hoe groter en gedetailleerder de grafsteen, hoe hoger de kosten zullen uitvallen.

Gravure en personalisatie

De gravure, inclusief tekst en symbolen, is een belangrijke manier om een grafsteen te personaliseren. De kosten hiervan hangen af van de complexiteit en het aantal tekens of symbolen dat je wilt laten graveren. Ook kunnen er extra kosten bij komen als je kiest voor bijzondere technieken, zoals het aanbrengen van een portret of het gebruik van goudverf.

Plaatsing en onderhoud

Naast de aankoop van de grafsteen zelf, moet je ook rekening houden met de plaatsingskosten. Dit omvat het transport van de steen naar de begraafplaats en de daadwerkelijke plaatsing ervan. Sommige begraafplaatsen vragen ook om een onderhoudsbijdrage voor het behoud van de grafsteen en omgeving. Bij de getoonde prijzen op onze website zijn de prijzen altijd inclusief plaatsing en betonfundatie.

Bij Zegstroo Grafmonumenten in Zwanenburg helpen we je graag bij het vinden van een grafsteen die past bij je wensen en budget. De totaal kosten variëren gemiddeld tussen de €1.750 en €4.000, afhankelijk van de keuzes die je maakt. Bekijk onze voorraadmodellen op de website om een inzicht te krijgen in de verschillende prijzen. Voor meer informatie of een persoonlijke offerte, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. Samen creëren we een waardig en passend grafmonument voor je dierbare.

Advies nodig?

Hulp nodig bij het selecteren van het juiste grafmonument of urn? Wij bieden deskundig advies en begeleiding om u te helpen bij het vinden van een ontroerend eerbetoon dat recht doet aan de herinnering van uw dierbare.

Contact
E-mail:
info@zegstroo.nl
Telefoon:
020-4977101
Bezoekadres
Kuyperlaan 28
1161XN Zwanenburg
Openingstijden
Ma t/m vr:
09:00 - 17:00
Za & zo:
gesloten